Google+ panpancrafts: Weekendkitchen: Low Carb Balsamic Chicken Pan/ Low Carb Balsamico Hühnchen Pfanne

2/23/13

Pin It

Weekendkitchen: Low Carb Balsamic Chicken Pan/ Low Carb Balsamico Hühnchen Pfanne

recipe/ Rezept: low carb balsamic chicken pan / Balsamico Hühnchen Pfanne | http://panpancrafts.blogspot.de/
In dieser Pfanne kommt zusammen, was wir besonders lieben: Saftiges Hühnchen, Pilze und Blumenkohl - Einfach ein Low Carb Lieblingsessen!

This dish offers everything we love: juicy chicken bites, mushrooms and cauliflower - Just a real good Low Carb comfort food!











Ich wurde unlängst gefragt, wie ich die Kohlenhydratwerte meiner Gerichte berechne. Zugegeben -  seit wir reduziert essen, koche ich eigentlich nur noch mit Hilfe von Küchenwaage, Notizblock & Stift, Taschenrechner und Yazio.de.

Lately someone asked me, how I actually calculate the carbs for the dishes I create. I have to admit - since we lowered our carbs, I usually cook with pen&paper, a calculator, kitchen scale and a website where I can search for nutrition facts. 
I use a German website called Yazio, since here I can find some typical German products too. If you search for an english / american website google "nutrition information" or "nutrition facts" and it should give you some sites to choose from.



Rezept: Low Carb Balsamico Hühnchen Pfanne
Recipe: Low Carb Balsamic Chicken Pan


(für 4 Personen, Zubereitungszeit ca. 30 Minuten)
(serves 4, preparation time: appr. 30 minutes)

Zutaten / Ingredients:

1 mittelgroße Zwiebel / 1 medium sized onion
500g Champignons / 500g (17 oz) champignons
500g Blumenkohlröschen / 500g (17 oz) cauliflower florets
500g Hühnerbrust, mundgerecht geschnitten / 500g (17 oz) chicken breast, cut in bite sized bits
1-2 EL Aceto Balsamico / 1-2 tbsp balsamic vinegar
Olivenöl zum Anbraten / Olive oil for frying
200g Sahne oder Diätsahne / 200g (7oz) heavy cream or half/half
1/2 TL Worcester Sauce / 1/2 tsp Worcester sauce
Salz&Pfeffer nach Geschmack / salt, pepper to taste
1 EL Estragon/ 1 tbsp tarragon

recipe/ Rezept: low carb balsamic chicken pan / Balsamico Hühnchen Pfanne | http://panpancrafts.blogspot.de/
1. In einem Kochtopf Salzwasser zum Kochen bringen. Die Blumenkohlröschen datin bissfest garen.
1. In a saucepan bring water and a pinch of salt to a boil. Cook cauliflower florets firm to the bite.

2. Die Zwiebel würfeln, die Champignons vierteln, etwas Olivenöl in einer Pfanne erhitzen und die Hühnchenstückchen darin kurz anbraten. Wenn sie goldbraun sind, heraus nehmen und beiseite stellen.
2. Dice onions, quarter mushrooms, heat some oil in a frypan and stir-fry the chicken bites until they´re golden brown. Take them out of the pan and set them aside. 



recipe/ Rezept: low carb balsamic chicken pan / Balsamico Hühnchen Pfanne | http://panpancrafts.blogspot.de/3. Brate Zwiebeln un Pilze in der Pfanne an bei mittlerer Hitze, gib ggfs. noch etwas Öl  oder Butter dazu, da Pilze viel Fett "ziehen".
3.Over medium heat stir fry mushrooms and onion togehter in the same pan you used for the chicken, add  some more oil or butter, if you like, since champignons tend to "drag" a lot of fat.

4. Den Blumenkohl mit einer Schaumkelle aus dem Kochwasser nehmen und zu den gebratenen Pilzen in die Pfanne geben, kurz mit anbraten, den Balsamico unterrühren und dann ca. 100 -150 ml des Kochwassers mit in die Pfanne geben, alles gut verrühren und aufkochen lassen.
4. Using a skimmer transfer the cauliflower to the fried mushrooms, fry for a few minutes, stir in  balsamic vinegar and add appr. 1 cup (100-150 ml) of the cauliflower´s cooking water, stir well and bring to a boil.

5. Sahne zugeben und das Gemüse mit Salz, sowie Estragon und Worcester Sauce abschmecken und das Hühnchen in der Mischung gar ziehen lassen -  Guten Appetit!
5. Add cream and season to taste with salt, pepper, tarragon and Worcester sauce, add chicken and let simmer till the chicken is still juicy but done. Enjoy!

recipe/ Rezept: low carb balsamic chicken pan / Balsamico Hühnchen Pfanne | http://panpancrafts.blogspot.de/

Dazu passen Kartoffeln (nicht wirklich LC), eine Scheibe LC Brot, Blumenkohlpüree oder man isst es pur, wie einen Eintopf - so bevorzugen wir es.
You can serve potatoes as side dish (not really LC, I know ;) ), mashed cauliflower or some slices of LC bread. Or you just eat it like a stew, that´s how we prefer it.

Kohlenhydrate: ca. 16 g /Portion
Carbs: appr. 16g /serving

Gefällt dir dieses Rezept? Dann schau mal bei meinen anderen Rezepten und meinen Hells Kitchen Boards auf Pinterest vorbei :)

Like this recipe? Feel free to check out my other recipes and my "Hells Kitchen" boards on Pinterest :)

♥Mone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover